Functioneaza?

Intalnesc periodic persoane care, atunci cand vorbesc despre ceea ce fac (si alte practici/perspective similare), ma intreaba: si … functioneaza?

Raspunul meu este: depinde. Depinde de aspiratiile tale, de felul tau de a fi si de ce vrei de la tine, pentru tine. Depinde unde esti acum si unde vrei sa ajungi.

Pe scurt, lucrurile se prezinta in felul urmator:

Daca nu vrei sa schimbi nimic din ce ai acum sau in perspectivele tale pentru viitor, si nu nici te confrunti cu vreo problema – probabil nu functioneaza, ghidarea primita ti se va parea “din carti SF” si neaplicabila. Asa va fi pentru tine si este in regula, potrivit experientelor alese. Daca totul merge foarte bine asa cum faci acum, de ce sa schimbi, nu?

Daca in schimb te confrunti cu provocari (relationale, profesionale, de sanatate etc.) si vrei sa intelegi ce se intampla, cum poti sa iti schimbi experientele in cel mai portivit mod pentru tine, atunci da, functineaza. Si functioneaza in moduri in care nu te-ai fi asteptat. Necesita efort? Da, necesita efort si implicare pe masura provocarilor, contient(a) fiind ca este cea mai importanta investitie pe care o poti face – investitia in tine.

La fel si daca intentia ta este cea de dezvoltare, evolutie si nu te confrunti neaparat cu probleme semnificative. Daca vrei sa iti explorezi potentialul si sa treci al un alt nivel – da, functioneaza. Diferenta aici este ca in unele cazuri progresul pare mai lent la inceput pentru ca, din moment ce nu arde nimic suficient cat sa doara, integrarea informatiilor revelate, sustinuta de schimbari concrete in viata de zi cu zi se face mai lejer. Am observat ca se pastreaza un anumit confort pana cand setea de cunostere devine sete de transformare, de a trai efectiv la un alt nivel. Din la acest punct ritmul se schimba si cresterea poate deveni foarte rapida, in ritm ametitor, avand in vedere ca exista si un nivel inalt de intelegere, si energie disponibila sa procesezi noile experiente.

Deci, functioneaza?

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: